Tungsten presents - i.s.m. Open Studio en Creatief met Film - De Makers een filmplatform voor filmvakmensen.

Belangrijk doel is het samenbrengen van mensen uit verschillende disciplines binnen de filmwereld (camera, regie, art, make-up, muziek, acteurs) en zo een broedplaats te creëren voor beginnende en bewezen filmmakers.

We merken in gesprekken met filmmakers dat hier erg veel behoefte naar is, vaak vist iedereen uit zijn eigen poel en blijkt het moeilijk om op een ongedwongen manier nieuwe mensen te ontdekken en zo nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Daarnaast is het altijd leuk en interessant om te horen van mede filmmakers.

23 februari is de kick off met een film - lezingen - dag. Laat je een dag lang onderdompelen in de wereld van film. Regisseurs, waaronder o.a. Martin Koolhoven en Eddy Terstall, zullen ons vertellen over hun ervaringen en expertises, daarna is er ruimte voor een gesprek.

Koop snel je kaartje want we willen de groep intiem houden dus er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!Programma zaterdag 23 februari:

10.30 - Ontvangst met koffie/thee
11.00 - Lezing Thessa Meijer
12.30 - Lunch
13.30 - Lezing Martin Koolhoven en Eddy Terstall
14.30 - Pauze
15.00 - Lezing Stephane Kaas
16.00 - Afsluitende borrel
17.00 - Eind


Je kunt hieronder je kaartje kopen voor 23 februari:


De prijs voor de film lezingen dag is 75€ incl. lunch en borrel. Gebruik nu tijdelijk de earlybird kortingscode tungsten30 voor 30% korting op je kaartje!

De sprekers:

Martin Koolhoven - Martin Koolhoven werd geboren in 1969 en is zijn hele leven al gek van film. In 1996 studeerde hij af aan de filmacademie in Amsterdam als scenarist en regisseur. Hij is bekend van films als Knetter, Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en Brimstone, zijn Engelstalige debuut. Samen met Eddy Terstall zullen ze spreken over delegeren en regie op set.

Eddy Terstall - Eddy Terstall geboren in 1964 te Amsterdam is een van Nederlands meest herkenbare filmmakers. Hij regisseerde ze niet alleen, hij schreef ze ook allemaal zelf – waardoor zowel inhoudelijk als stilistisch zijn oeuvre een stijlvastheid heeft die je zelden ziet. Als een van de initiatiefnemers van Vrij Links trad hij bovendien op de voorgrond van het politieke debat met vrijzinnige ideeën die ook ruimschoots in zijn films als Simon, Rentafriend en Vox Populi naar voren komen.

Stephane Kaas - Stephane Kaas is geboren in 1984 in Amsterdam en won onlangs een Emmy-Award met zijn documentaire over de israelische schrijver Etgar Keret. Hij studeerde zowel aan de kunst academie (Gerrit Rietveld) als aan de film academie (NFTA). Aan de hand van fragmenten neemt Stephane Kaas ons mee in de wereld van film en de rollercoaster waar hij in terechtkwam na het grote succes van zijn eerste documentaire. 

Thessa Meijer - Nederlands jong film talent Thessa Meijer, geboren in 1992 in Zwolle, rondde in 2015 haar opleiding Audiovisual Media aan de HKU af en won met haar afstudeerfilm een Filmfonds Wildcard. Hierna maakte ze de televisiefilm DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL en de nog niet vertoonde korte film THE WALKING FISH. Aan de hand van fragmenten en work-in-progress materiaal zal ze vertellen over haar ervaringen als scenarist en regisseur.

Voorafgaand aan de Makers is het ook mogelijk om je te verdiepen in het genre van de documentairefilm. De Creative Film Academy biedt hiervoor een 4-delig masterclass-traject op maandagavonden in januari en februari 2019 in Amsterdam en in Broek en Waterland bij Tungsten Studio. Voor meer informatie hierover kun je naar www.creatiefmetfilm.nl